Universität Köln – Университета на Кьолн

Скоро попаднах случайно на няколко страници за сравнение на университети. Направи ми впечатление че университета на Кьолн е един от най-добрите (2-ро място в германия по икономика) и това ме изненада малко. Затова реших да напиша някой ред за този университет.

Universität zu Köln
Universität zu Köln

Университета в Кьолн е извес- тен като един от университетите в Нордрейн Вестфален, които водят най-ефикасни изследва- ния. На много от абитурентите Университета в Кьолн им е сред желаните места за кандидат- стване, а около 10 процента от студентите са от чужбина. Университета сътрудничи с мно- го университети, като някои от тях са парижкия Sorbonne-университет във Франция,  Pennnsylvania State University (USA), University of California (USA), Keio-Университет Токио (Япония), университета Климент Охридски София (България). Университета в Кьолн е тясно свързан и с най-прочутите изследователски институти, като някои от тях са три Max-Planck-института за изследване на човешкото стареене.

Университета е много известен с репутацията си за тясно сътрудничество с икономиката. Често разработване от застрахователни проекти до проекти за молекулярни изследвания дават импулс на регионалната и в още по-глеми мащаби икономика. Икономически и социалнонаучният факултет(т.е. 🙂 моя факултет) е член на CEMS (Community of European Management Schools) и с това принадлежи към един от най-важните университети в Европа. Университета има още и принос в доста медицински проучвания, които носят полза както на студентите от медицинския факултет така и на клиниката и допринасят за повишаване на качеството в медицинските изследвания. За повече информация можете да погледнете в uni-koeln.de на немски или ТУК на английски.

Така, ето сега и аз какво съм открил по темата в интернет:

Оказва се че университета е на второ място в германия по Икономика (BWL) И на 11-то по моята специалност – Икономическа информатика – Wirtschaftsinformatik или Business informatics (ще го преживея някак си 😉 ) – можете да разгледате тези Ранкинг листа. Статистика за ранк листа за университети с най-добри отзиви за икономически инжинери можете да видите ТУК. А за подробни ранк листа можете да разгледате ТУК.

Ако желаете можете да разгледате някои снимки които съм качил в галерията.

Share

22 коментара към “Universität Köln – Университета на Кьолн”

 1. Здравейте, попаднах на вашия блог и бих ви помолила да ме ориентирате за институт/университет/ в Кьолн, където се изучава нещо свързано с медия и телевизия.
  Благодаря предварително!

 2. Здравейте,
  FH-Schule Köln – http://www.fh-koeln.de/ предлага различни медиини специалности. Някои от които са:

  Markt- und Medienforschung (магистър)
  Medientechnik (бакалавър)
  Medienrecht und Medienwirtschaft (магистър)
  Media and Imaging Technology (магистър)
  Kommunikationstechnik (Nachrichtentechnik in der Elektrotechnik) (бакалавър)

  Всичко което се учи можете да разгледате тук: http://www.studium.fh-koeln.de/service/studienangebot/index.php#studienangebot

  Поздрав

 3. Здравейте!Прочетох Вашата публикация!Чела съм и че в Университета на Кьолн има специалност Право.Интересува ме дали имате информация какви други университети има в града с такава специалност и как изобщо се влиза в тях?Какви изпити се държат и т.н.? Благодаря Ви предватително 🙂

 4. Университета в Кьолн е доста известен със специалността по право, до колкото знам от приятели е и доста трудно, отделно, че не всеки се справя. За други училища с право в Кьолн не зная. Можете да погледнете ранковете на университетите и висшите училища според желания от вас приоритет:

  http://ranking.zeit.de/che2010/de/

  За право най-добрите университети мисля са Мюнстер, Хайделберг, Фрайбург и т.н. 🙂

 5. Здравейте,
  искам да попитам в университета в Кьолн дали има специалности, които се изучават на английски език и изобщо има ли някакъв вариант да кандидатствам там с английски ?

 6. Здравейте,
  искам да попитам в университета в Кьолн дали специалноста Бизнес Асминистрация може да се изучава на Английски език моля да ми отговорите по вазможност до сряда много е спешно искам да се запиша по програмата Ерасмус но нямам информация за езика?

 7. Здравейте , приятели
  Искам да ви попитам дали иниверситета в Кьолн има програма за изучаване на немски език и след това да продължа със следването и по специално за BWL ? Благодаря предварително 🙂

 8. Би трябвало да има, но най-добре да питате в Auslandsamta, не съм сигурен дали още я поддържат както едно време …

 9. Здравей,прочетох статията ти,но не успях да разбера … Има ли специалност Медицина ? :))

 10. да,аз след поста видях сайта,който беше дал :))
  мерси много все пак 🙂

 11. Здравейте,искам да попитам дали униберситета предлага специалност музика и по–точно пеене?И ако не, то тогава каде бих могла да се насоча? 🙂

 12. Има музикален факултет, но за пеене изобщо нищо незнам, най-добре питайте директно в университета 😉

 13. Здравейте,
  Виждам, че доста отдавна не е писано, но аз да попипат?
  Не разбрах, Университета в Кьол, втори ли е в класацията за икономика в Германия или не е?
  Може ли да кажете какви специалности по икономика предлага?
  Ако има някой който учи в момента, и е свързано с икономика, нека да сподели, ако може+
  Благодаря.

 14. Интересувам се има ли специалност свързана с корабоплаването,тъй като дъщеря ми завърши ВВМУ „Н Вапцаров“ и иска да продължи с магистратура.Благодаря предварително!

 15. Every development decision that they take is focused on client.
  While many people perform more than one task, a new designer needs to
  understand what she will be doing with regard to client Web sites.

  This content has to be good in order to keep the viewers happy.

 16. Through the erupting masses, the high roller then exits, the renowned table receding behind
  and many who surround it turned to view the departure.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*