Разархивиране на .SDC Файлове

Познати ли са ви .SDC Файлове? А как могат да бъдат разархивирани? Нека да започна с това как аз разбрах за съществуването на „прословутия“ тип файл.

SDC файл
SDC файл

От университета в Кьолн (по-скоро Икономическия и Социално-научен факултет WISO) разбрах, че университета взима участие в MSDN Academic Alliance Program (за повече инфо виж този сайт). Това ще рече че всеки студен има право да тегли легален софтуер на Microsoft безплатно или с огромни отстъпки. Естествено се възползвах от услугата и свалих Някои от програмите – процедурата е следната сваля се .exe файл който стартира сваляне на .SDC файл, след което като приключи свалянето .SDC файла се разархивира в стандартен .iso файл и готово (колкото и бюрократично да звучи – това е за съжаление истината). Та свалих 2 уиндоуса (гер. англ.) свалих access 2007 както и MSDN Library и накрая Visual Studio 2008 . ХА! Да, ама не!

За визуал студио се опитах да го сваля и всеки път след свалянето на 3.4 ГБ. при разархивирането излизаше грешка и SDC файла беше изтрит отново… След 4 неуспешни опита реших да потърся малко в прословутия гуугъл. Поразтърсих се и ето че открих нещо интересно – SDC unpacker (http://imagi.pl). При поредното сваляне щом започна разархивирането този път изключих стандартната програмка на време и включих конзолата. С нея използвах горе позочения unpacker на imagi и всичко тръгна по вода 😀

Ето и как можете да използвате програмката след като я свалите при SDC файла си:

1. Първо трябва да включите конзолата на уиндоуса (Start -> Run -> cmd)

2. Влизате в директорията в която сте свалили .SDC файла , при мен беше C:\Temp

3. Стартирате разархивиране със следните команди:

UnpackSDC [име_на_SDC_файла] [директория_на_разархивиран_файл]

4. Така до няколко секунди работата е приключена, за кратък пример можете да погледнете скрийншота който съм прикачил 😉

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*