Reducing mobile data usage APP

Reducing data transfer
Reducing the data transfer on mobile devices
Website data transfer reducer minify the website content and contribute up to 10-15 times less data transfer. It reduce the mobile data of your phone.

The reducer downloads the text from the website without its css, javascript, images. The images could be show separately. Thus is used as much as possible less data transfer.

The Tool is perfect for slow mobile networks, for mb transfer limits, when heavy websites should be opened, and in abroad networks to save data transfer and reduces costs.

reduce data transfer
Minimize data transfer

To save the data transfer the tool has following limitations:
– Searchforms doesn’t work.
– Javascript functions doesn’t work.
– Another dynamic websites may cause functional problems.

Disclaimer: Some Websites may cause slow loading times, this means not that data is downloaded, it is due only on the website compression!

For comments, suggestions or contact: mail@ton4ev.com

Now you can download the website transfer reducer on the goole play store: DOWNLOAD

Share

Уеб сайт и уеб дизайн

Web design и изработка на уеб сайт

Вярно е, че напоследък почти всяка фирма има нужда от уеб сайт. Уеб сайта не е само начин на представяне а и метод за сериозен маркетинг и средство за намиране на нови клиенти и контакти. Това лято се захванахме с един приятел да се занимаваме с уеб дизайн и изработка на уеб сайтове
Красивият и добре изработен уеб сайт може да доведе повече клиенти и по-добро представяне на дейноста.

Share

Икономическа информатика (англ. Business informatics)

Доста хора ме питат какво уча и така и не успявам да им обясня съвсем, затова реших да напиша няколко реда за тази специалност. Икономическа информатика е дисциплина създадена в Германия под името „Wirtschaftsinformatik“, и води началото си от шейсетте години на двайсти век. Ето и какво обхваща специалността:

Наука, която се занимава с описание, разработване, оформяне и прогнозиране на базиращи се на компютър информационни системи и приложението им в икономиката и администрацията. Тя се разбира като самостоятелен и интердисциплинарен предмет, най-вече между наука за икономиката на предприятията и информатика.

Икономическа информатика
Икономическа информатика
Share

Linux срещу Windows

Linux vs Windows
Linux vs Windows

Линукс или Уиндоус – кое е по-добро? Много хора си поставят този въпрос, въпреки, че Линукс си има обикновенно върли фенове, които не искат и да чуят за Уиндоус, но Уиндоус-потребителите са все пак мноого повече. Линукс е по-бърз, по-качествен и за сметка на това безплатен? Но защо тогава някои Уиндоус потребители се оплакват, че не може да се работи с Линукс, че не бил устроен за хора а само за хакери, програмисти, гении и т.н.? Има ли основания за някои от тези доводи и дали човек може наистина да остане напълно доволен от избора си на операционна система? Нека първо да погледнем малко в историята….

TUX - Пингвинчето на Линукс
TUX - Пингвинчето на Линукс

Линукс:

До 90-та година информационните технологий се развивали и вече бил създаден мноого софтуер, но все още не съществувала реална алтернатива като безплатна операционна система, която да е от интерес за разработчиците.
През 1991 година шведско-говорещия финландец Линус Торвалдс започва с разработката на емулация на терминала, с целта – да разбира по-добре собствения си компютър. С времето той забелязъл че системата му все повече се превръща в операционна система … С времето той представил системата си, след което я наименувал Линукс и бил поставен собствен лиценз, който забранявал комерсиалното използване на системата. Товалд забелязъл, че това се оказало пречка и затова решил да остави повече свобода на разработчиците, като поставил през 1992 година Линукс под GNU GPL. Така е можело Линукс да бъде вграден в GNU и да бъде разпространяван като първата безплатна операционна система.
Цялата публикация „Linux срещу Windows“

Share

Разархивиране на .SDC Файлове

Познати ли са ви .SDC Файлове? А как могат да бъдат разархивирани? Нека да започна с това как аз разбрах за съществуването на „прословутия“ тип файл.

SDC файл
SDC файл

От университета в Кьолн (по-скоро Икономическия и Социално-научен факултет WISO) разбрах, че университета взима участие в MSDN Academic Alliance Program (за повече инфо виж този сайт). Това ще рече че всеки студен има право да тегли легален софтуер на Microsoft безплатно или с огромни отстъпки. Естествено се възползвах от услугата и свалих Някои от програмите – процедурата е следната сваля се .exe файл който стартира сваляне на .SDC файл, след което като приключи свалянето .SDC файла се разархивира в стандартен .iso файл и готово (колкото и бюрократично да звучи – това е за съжаление истината). Та свалих 2 уиндоуса (гер. англ.) свалих access 2007 както и MSDN Library и накрая Visual Studio 2008 . ХА! Да, ама не!
Цялата публикация „Разархивиране на .SDC Файлове“

Share