Бан вълната на компанията Supercell и #unfair_banned борбата за връщане на акаунтите.

На 31.08.2016 хиляди акаунти в мобилната игра Clash of Clans бяха баннати от компанията Supercell. Причината според компанията е използването на допълнителен софтуер, или мод, за подпомагане в играта. Но игнорантността на Supercell и напълното игнориране и незачитането на емаилите на баннатите играчи доведе до така наречената #unfair_banned вълна. И макар, че на пръв поглед да изглежда че фирмата си спаза собствените правила (TOS), имаше няколко неща които Supercell не беше обмислила добре:

1. Понеже идентифицирането на мод става автоматично, самата компания призна, че е възможно да има възможни невинни жертви на бана. След бан вълната обаче игнорираха абсолютно всеки един жалващ се и всеки един получаваше само автоматизиран отговор.
2. С въведените на 26.04.2016 правила, компанията беше обявила, че първата регистрация на мод ще бъде наказвана с 2 седмичен бан, вместо това много играчи получиха перманентен такъв, и директно след бан вълната Supercell тихомълком смениха правилата на 31.08/1.09.2016.
3. От Supercell игнорираха факта, че много играчи са плащали огромни суми в играта и те започнаха да си ги искат от кредитните институции, някои от тях успешни.
4. Много от играчите имаха приятели и съмишленици в кановете които не бяха баннати но се включиха в недоволството.

Пълното игнориране на играчите доведе до няколко последствия:

– Беше създадена страница на баннатите играчи – #unfair_banned във фейсбук:
https://www.facebook.com/unfair.banned/?fref=ts

– Огромен флууд в twitter към Supercell, Clash of Clans и дори към самият Ика Паанен(създателя на Supercell)

– Отвориха се петиции, дори имаше и обръщение към сенатори в САЩ, които отговориха, че ще се погрижат за проблема:
https://petitions.whitehouse.gov/petition/supercell-clash-clans-permanent-ban

– Най-добрите играчи от клановете се събраха и създадоха клан #unfair_banned, който стан ранк 1 в трофейната система на Clash of Clans

– Рейтинга на Supercell беше буквално сринат от 4,6 на 1,4 във фейсбук страницата им.

– Много играчи започнаха да си връщат парите платени с кредитни карти (Явно американските закони го позволяват, за сега не се знае с европейските какво ще стане)

– Всеки един коментар на Supercell, Clash of Clans и т.н. в интернет бива обсипван с коментари относно бана.

И още много негативни резултати и спекулации по адрес на Supercell.

Сега въпроса е дали компанията ще се вразуми и ще вземе някакво становище или ще продължи да игнорира напълно играчите и клиентите си.

Share

Reducing mobile data usage APP

Reducing data transfer
Reducing the data transfer on mobile devices
Website data transfer reducer minify the website content and contribute up to 10-15 times less data transfer. It reduce the mobile data of your phone.

The reducer downloads the text from the website without its css, javascript, images. The images could be show separately. Thus is used as much as possible less data transfer.

The Tool is perfect for slow mobile networks, for mb transfer limits, when heavy websites should be opened, and in abroad networks to save data transfer and reduces costs.

reduce data transfer
Minimize data transfer

To save the data transfer the tool has following limitations:
– Searchforms doesn’t work.
– Javascript functions doesn’t work.
– Another dynamic websites may cause functional problems.

Disclaimer: Some Websites may cause slow loading times, this means not that data is downloaded, it is due only on the website compression!

For comments, suggestions or contact: mail@ton4ev.com

Now you can download the website transfer reducer on the goole play store: DOWNLOAD

Share

Моторни масла, цена на масло или как да проверим онлайн маслата за автомобила си?

Цена на масло, моторни масла цени - Провери онлайн маслото и филтрите за автомобила си.
Цена на масло, моторни масла цени - Провери онлайн маслото и филтрите за автомобила си.

Напоследък покрай кризата, в бранша на моторните масла зачестиха случаите на ниско качество или прекалено висока цена и то всичкото за сметка на клиента. Тези дни разгледах фирмите предлагащи моторни масла, филтри и смяна на масло, също и тяхните цени и бих искал да препоръчам нещо много интересно – сайта на Сервизите Космос – http://cosmos-trade.eu, с които имам съвместна работа от известно време.

Сервизите предлагат богат асортимент, качествено обслужване и изключително добри цени за високото качество(Например – Произведено в Германия). На сайта можете директно да искате цена на масло за всички моторни масла, можете също да въведете данните на своя автомобил и до няколко дни да получите цени за моторни масла, за филтри и за смяната на всеки един вид автомобил и то НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО. Добре дошли на cosmos-trade.eu.

Цялата публикация „Моторни масла, цена на масло или как да проверим онлайн маслата за автомобила си?“

Share

eRepublik – виртуалният свят

Искам да ви представя една игра която ми стана доста интересна в последно време:

eRepublik

Става дума за виртуален свят в който можеш да действаш както в реалния свят в сверата на икономика, политика, военна служба – създаване на фирми, превзимане на държави, акции, недвижимо имущество, вестници и т.н..

В момента има около 7000 Българи (благодарение и на рекпамата по Про БГ) и надеждата е да се съберат повече защото от другите държави(като Румъния) имат доста повече юзери. Румънците например ни превзеха доста бързо, след което сърбите ни освободиха и в момента еБългария е на път да се възстановява икономически Усмивчица Така че нуждата е голяма и всеки е добре дошъл.

За да се регистрирате можете да използвате следния линк:

http://www.erepublik.com/bg/referrer/Bukso

Ето и самата игра:

Като за начало се прави следното:

1. Намираш си работа и работиш
2. Тренираш
3. Качваш си аватар
4. Когато събереш повече пари и сила се биеш
5. Редовно си купуваш храна и я ядеш
6. По-нататък вече събираш злато, строиш фирми, можеш да влезеш в политиката, да работиш с валутни пазари и т.н.

Общо взето трябва да се четат напътствията в статиите

Играта си има собствен форум както и уики в което могат да бъдат прочетени повече подробности.

След натрупан повече опит (левел 6 за около 2-3 дни) получавате злато което можете да използвате за останалите цели. Играта отнема около 4-5 минути на ден, може да трае и повече в зависимост от личния интерес. А когато каните и други получавате допълнително злато.

eRepublik

Ето и няколко скрииншота на играта:

Share

Сняг месец март…

През семестриалната ваканция в един хубав но леко облачен ден, излязох из града, времето беше приятно, площада на Кюстендил пълен с хора очакващи пролетта, в центъра се подготвяше концерта на „Сребърни Криле“ както и „Мис Кюстендилска пролет 2009“, а ние вече бяхме започнали да ходим без якета. И хоп… хоп… започна да вали … сняг !? На другия ден можех да изляза само с джипа, по града беше лудница, колите вървяха по диагонал и т.н. горката мис пролет… Беше натрупало 80 см снях, по селата до 1,20 метра 🙂 След като Кюстендил не е виждал нищо подобно в историята си (Март месец такъв сняг) реших да оставя и един спомен в блога си.

С Рашо на Мирово...
С Рашо на Мирово...

Share

Експеримент за човешко знание

MenschenkenntnisПреди около два месеца докато си учих във факултета, дойде един студент от психологическия факултет и ме попита дали искам да взема участие в „експеримент за човешко знание“. С много уговорки се съгласих. Уговорихме дата и час и отидох като и не знаех какво точно ще представлява експеримента (това беше по условие). Експеримента се състоя тве части:  Първата беше показване на части от видео в които хора се представяха в интервю – без звук и за 10 секунди за всеки човек, ние трябваше да определяме качествата които има човека. Втората част се състоеше от няколко въпроса:

1. Ако знаете, че между вас и дадена личност единствената комуникация е водещият експеримента човек и той ви предлага 20 евро имате 2 възможности:

а) Да запазите за себе си 10 евро и да дадете на другата личност 10

б) Да запазите за себе си всичките 20 евро

Така, тук аз избрах първата възможност 🙂 Трябва да отбележа, че първият въпрос беше теоретичен, сега идва и практичния:

2. Сега можете да изберете следното:

а) Получавате със сигурност 5 евро.

б) Друга личност получава 20 евро и избира дали да ви даде 10 евро и да запази десет, или да задържи всичките 20, в който случай вие нищо не получавате.

Ако изберете вариант б) и другата личност реши да задържи всичките 20 евро за себе си, няма да разберете и за резултатите от експеримента. Аз естествено избрах вариант б) и … не разбрах резултатите … Тони 0 : 1 Егоизма

Share